Potrivit estimărilor omului de afaceri Dinu Patriciu, scăderea pieţei imobiliare din România nu s-a terminat. În viziunea sa, preţurile se vor mai duce în jos până când vor atinge un nivel apropiat de puterea de cumpărare a românilor.

El apreciază că preţurile apartamentelor vor continua să scadă pânp când se va atinge nivelul de 700 euro/metru pătrat. Nuami atunci, românii vor putea să acceseze fără probleme un credit ipotecar, pe care îl vor putea şi achita fără a face diverse artificii financiare.

Deşi piaţa este în scădere, iar în mod normal investitorii ar fi puşi pe fugă, Patriciu gândeşte în perspectivă. El a cumpărat recent două fonduri de investiţii cu proprietăţi în Germania şi are în plan să folosească anual circă 100 milioane euro pe care i-ar obţine ca profit pentru investiţii în clădiri de birouri clasa A în România. „Nivelul acestor investiţii ar putea ajunge în timp până la circa un miliard de euro”, a mai spus el.

De regulă, presupunerile lui Dinu Patriciu în materie de pieţe se adeveresc după o perioadă de timp. El a prognozat în urmă cu doi ani că piaţa imobiliară din România va intra în blocaj şi se va prăbuşi. La acea dată, preţurile erau în creştere, iar numărul masiv al tranzacţiilor crea impresia de efervescenţă în piaţă. Afirmaţia sa de atunci a fost tratată drept o necunoaştere a fenomenului.

Totodată, Patriciu este de părere că, la sfârşitul anului, cursul leu/euro se va situa la 4,7-4,8 lei/euro.