Potrivit informațiilor paginademedia.ro, șefii redacțiilor locale au fost deja informați de decizia conducerii grupului Adevărul Holding de a renunța la Adevărul de seară de la 1 iunie.
Mai multe firme cer la Tribunalul Bucureşti falimentul companiei Adevărul Holding, scria cotidianul Evenimentul Zilei, nu cu mult timp în urmă.  Dinu Patriciu nu mai pare dispus să finanţeze, la nesfârşit, "gaura neagră" din afacerea sa media.

Deşi sumele aferente acestor procese nu sunt foarte mari, surse EVZ susţin că acesta ar fi doar "vârful aisbergului" şi că trustul ar întâmpina dificultăţi mari în piaţă. De altfel, surse apropiate Adevărul Holding spun că societatea înregistrează datorii mari şi către diverşi furnizori – reţele de distribuţie, firme de leasing, agenţii de publicitate, dar şi televiziuni.
Dinu Patriciu "a pompat", în companie, chiar în martie, 30 de milioane de euro. Bani deja cheltuiţi. Asta după ce, la finalul lui octombrie 2010, una dintre firmele din trust mai contractase un credit de 42.000.000 de lei.

În paralel, contractele de muncă ale angajaţilor cotidianului "Adevărul" au fost mutate pe firma Adevărul Digital Media SRL. Directorul general al cotidianului "Adevărul", Peter Imre, declară însă că trustul dispune de lichidităţi şi că întârzierile la plată ar reprezenta, de fapt, relaţii comerciale normale într-o economie precum cea a României. Imre îl acuză şi pe fostul manager, Răzvan Corneţeanu, în vreme ce acesta din urmă susţine că, la momentul plecării sale, compania era cu plăţile la zi.
Potrivit informațiilor paginademedia.ro, tot de la 1 iunie, Adevărul va renunța și la ediția de duminică.
Adevărul de Seară este cel de-al doilea cotidian gratuit care nu face față crizei, după ce trustul elvețian Ringier a decis să închidă cotidianul gratuit Compact în luna februarie a anului 2009.