Potrivit statisticii prezentate de site-ul oficial al WTA, Halep avea înaintea Grand Slam-ului american câștiguri totale brute de 9,33 milioane de dolari, iar cu premiul de la US OPEN a reușit să depășească pragul de 10,1 milioane de dolari.

Chiar daca Halep a fost eliminată de la Wimbledon, unde a ajuns în sferturile de finală ale turneului londonez, cea mai bună performanță a ei în 2016, conturile ei bancare nu suferă deloc. Tenismena a ajuns la 11.090.000 de dolari înainte de jocurile de la Montreal.

În 31 iulie, Halep si-a completat averea cu un cec în valoare de 497.770 de dolari și a urcat două poziții în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA); adică de pe locul 5 a ajuns pe locul 3, după ce a triumfat la Montreal. După acest câștig, Halep s-a apropiat la 775 de puncte de germanca Angelique Kerber, ocupanta poziției a doua, în timp ce lider este în continuare americanca Serena Williams. Simona are un avans de aproape 500 de puncte față de Gabrine Muguruza (Spania), aflată pe locul patru.

Următoarele trei românce sportivă se clasează pe locurile: 31-Irina Begu, 56-Monica Niculescu, 90-Sorana Cîrstea.

La dublu, Halep este clasată pe locul 125 cu 587 de puncte, având înaintea sa pe Andreea Mitu, Raluca Olaru, Irina Begu și Monica Niculescu (3.270 de puncte).

De asemenea, Simona a urcat și în clasamentul Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, și a ajuns pe 3.