Finalizarea montării pasarelei pietonale de la Tâncăbeşti este estimată a fi la începutul lunii august 2016.

"CNADNR informează că pentru realizarea traversării pietonale la km 22+644 pe DN1A, din localitatea Tâncăbeşti, a fost finalizată expertiza tehnică necesară construcţiei pasarelei. Soluţia recomandată în expertiză este cea cu refolosirea şi consolidarea pilelor existente, cu suprastructura alcătuită dintr-un tablier nou, casetat, cu platelaj ortotrop tip grindă simplu rezemată cu console necesare susţinerii scărilor, având, spre deosebire de structura anterioară, calea sus", precizează CNADNR, într-un comunicat.

Lungimea totală a pasarelei este de 29,50 metri, în zona consolelor de 2,80 metri lungime de la capete, pentru podestul scărilor.

Conform sursei citate, etapele premergătoare construcţiei pasarelei sunt realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, demararea licitaţiei pentru desemnarea constructorului, realizarea proiectului tehnic şi obţinerea autorizaţiei de construcţie şi execuţie.

În urma unui accident rutier petrecut în 2008, pasarela pietonală care le permitea locuitorilor satului Tâncăbeşti, Snagov, judeţul Ilfov, să traverseze în siguranţă DN1 a fost distrusă, a informat, în martie, Primăria Snagov.

Din 2008 şi până acum primăria comunei Snagov a solicitat în mod repetat autorităţilor să ia măsurile necesare în vederea reamplasării acestei pasarele pietonale, vitală pentru asigurarea unui climat de siguranţă, atât pentru pietoni cât şi pentru conducătorii auto.

Conform statisticilor, în perioada 2008 şi până în prezent, la nivelul trecerii de pietoni ce traversează DN1 în dreptul localităţii Snagov – sat Tâncăbeşti au decedat în accidente grave 7 persoane, 17 au fost grav rănite şi s-au produs peste 30 de accidente uşoare.

Pentru a atrage atenţia, încă o dată, asupra pericolelor la care sunt expuşi cetăţenii în lipsa pasarelei pietonale, pe 13 martie 2016, pe DN 1 sat Tâncăbeşti, Snagov, s-a organizat un marş de protest.

SURSA: Agerpres