Pasajul Lujerului va fi închis noaptea, între orele 24.00 şi 5.00, în cele aproximativ opt luni de lucrări, iar circulaţia va fi restricţionată în timpul zilei, între Bulevardul Timişoara şi Crângaşi, iniţial pe prima bandă a unui sens şi ulterior pe prima bandă a ambelor sensuri.

Administraţia Străzilor începe, luni, lucrările de reabilitare la Pasajul Lujerului din Capitală, timp de aproximativ opt luni urmând să fie restricţionată circulaţia în pasaj, între Bulevardul Timişoara şi Crângaşi. În perioada 30 noiembrie – 4 ianuarie va fi restricţionată circulaţia pe prima bandă, pe un singur sens, iar din 5 ianuarie traficul va fi restricţionat pe prima bandă a ambelor sensuri de circulaţie.

Municipalitatea precizează că tramvaiul 41 va circula după programul normal, exceptând unele restricţii temporare pe timpul nopţii şi în week-end.

La Pasajul Lujerului se vor executa lucrări de reparaţii şi consolidare a structurii de rezistenţă, pereţii verticali ai pasajului vor fi placaţi, vor fi realizate o staţie de pompare, o centrală de ventilaţie şi instalaţia de ventilaţie, iar sistemul de canalizare va fi refăcut.

În zona de suprafaţă a pasajului vor fi amenajate spaţii verzi, va fi adus mobilier urban şi va fi reorganizată circulaţia în zona intersecţiei cu Bulevardul Iuliu Maniu.Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 40 de milioane de lei (fără TVA), lucrările având un termen de garanţie de opt ani.

Municipalitatea precizează că, în urma expertizei tehnice comandate de Administraţia Străzilor, au fost evidenţiate „degradări importante, cu caracter evolutiv ale structurii”, fapt ce impune începerea de urgenţă a lucrărilor de reparaţii şi consolidare, menţionând că, având în vedere nivelul actual al traficului în interiorul pasajului, riscul producerii unor accidente este foarte ridicat.

Pasajul Lujerului a fost construit în anul 1987 şi asigură legătura între Şoseaua Virtuţii şi strada Braşov, subversand Bulevardul Păcii, până în prezent nefiind executate lucrări de reparaţii sau de reabilitare.

SURSA: Mediafax