Proiectul iniţiat de municipalitate şi finanţat printr-un credit bancar a suferit şi alte modificări, cum ar fi creşterea numărului locurilor de parcare de la 150 la aproximativ 500, schimbarea amplasamentului captării apei din râul Bistriţa din amonte de pod în aval de pod, modificarea amplasamentelor pentru lacul de acumulare, staţia de plecare, clădirea ce va cuprinde casa de bilete, centrul de închiriere, cabina de observaţie şi serviciul salvamont. 

În plus, a fost modificat şi traseul drumului de acces, prin mutarea acestuia la baza versantului, ca urmare a lungirii pârtiei de schi. 

Municipalitatea a notificat APM Bistriţa-Năsăud asupra intenţiei de modificare a proiectului la începutul lunii mai, iar în şedinţa din 25 mai, specialiştii au decis revizuirea deciziei de încadrare. 

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a precizat pentru AGERPRES că extinderea pârtiei şi celelalte modificări nu vor duce la o creştere a bugetului alocat, fiind vorba despre soluţii tehnice identificate odată cu începerea lucrărilor şi pe care firma care a câştigat licitaţia s-a angajat să le execute în cadrul contractului semnat. 

Pârtia de schi de la Bistriţa a primit autorizaţie de construire în luna august a anului trecut, odată cu semnarea contractului de începere a lucrărilor cu firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti, al cărei patron este omul de afaceri Corin Boian. 

Suma pentru care a fost adjudecată această lucrare este de peste 24 milioane lei, bani pe care Primăria Bistriţa i-a obţinut prin accesarea unui credit bancar. 

Lucrările la pârtia de schi au început în toamna anului trecut şi sunt estimate să se încheie în acest an, după ce vor fi instalate şi echipamentele pe care le va furniza firma austriacă Doppelmayr. 

Conform Agerpres, pârtia de schi de pe Dealul Cocoşului face parte dintr-un proiect mai amplu, de creare a unui complex turistic şi de agrement, denumit de actualul primar „Wonderland”, şi este situată la o altitudine mai mică de 700 metri. 

Construcţia este încadrată la grad de dificultate mediu spre uşor, iar printre dotările impuse de municipalitate se numără un telescaun şi tunuri de zăpadă artificială.