Preşedintele PMP, Eugen Tomac, spune că se va întâlni miercuri, de la ora 16:00, cu premierul desemnat Ludovic Orban, pentru a negocia condiţiile în care PMP va vota guvernul PNL în Parlament. Tomac spune că va fi însoţit la aceste discuţii de deputatul Marius Paşcan, iar întâlnirea cu Ludovic Orban va pune accent pe găsirea unui consens cât mai rapid pentru ca noul Guvern să vină în locul Cabinetului Dăncilă.

“Am discutat aseară cu premierul desemnat și urmează, în cursul zilei de azi, să avem o primă întrevedere, la orele 16. Voi merge cu colegul meu Marius Paşcan. Discuțiile se referă la viitoarea guvernare. Pentru noi este foarte important să vedem și punctul de vedere al premierului desemnat, cum vede viitorul cabinet şi, bineînțeles, pe ce se bazează în Parlament pentru ca Guvernul să fie investit cât mai curând.

Dincolo de obiectivele PMP, există o realitate: România nu are un Guvern. Avem nevoie de un nou Guvern. Dincolo de orice, trebuie să privim spre această realitate și, în acest sens, punem accent pe nevoia de a găsi un consens cât mai rapid, toate partidele care au votat demiterea Guvernului Dăncilă”, a declarat preşedintele PMP pentru Digi24.

Eugen Tomac a explicat şi care sunt principalele proiecte susţinute de PMP şi pe care i le va prezenta lui Ludovic Orban: alegerea primarilor în două tururi de scrutin, obiectiv pentru care PMP a strâns deja 1 milion de semnături, precum şi relaţia dintre România şi Republica Moldova. PMP, în special prin vocea lui Traian Băsescu, promovează unirea dintre cele două ţări vecine.

Întrebat dacă priorităţile PMP reprezintă şi condiţii pentru votul de învestire în Parlament a noului Guvern, Eugen Tomac a răspuns: „E poate mult spus condiţii, sunt chestiuni care reprezintă obiective esenţiale pentru noi, pentru ca viitoarea majoritate să dea un nou semnal către societate, un semnal care este aşteptat după dezastrul pe care îl lasă în urmă Guvernul Dăncilă”.