PMP, partidul lui Traian Băsescu a fost dat în judecată de firma care a tipărit, în 2014, materialele electorale cu care formațiunea a participat la alegeri, iar împotriva partidului au fost intentate 96 de procese pentru recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei, informează G4Media. ”Nu vor să-mi plătească”, a acuzat patronul societății.

Firma Amma Print SRL a tipărit materiale electorale pentru PMP în campania prezidențialelor, candidatul acestui partid fiind atunci Elena Udrea. Pentru că suma pentru aceste servicii nu a fost achitată, societatea patronată de Mihail Volintiru a dat în judecată partidul și a obținut o sentință în 2017 care a obligat pârâtul să îi achite suma de 619.384 lei cu titlu de preţ, precum şi penalităţi de întârziere, aferente sumei sus-menţionate, în cuantum de 0,3% pe zi de întârziere calculată de la data scadenţei fiecărei facturi în parte şi până la data plăţii efective. Decizia a rămas definitivă în septembrie 2019.

”Nu ne-au plătit nici un leu, deși le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor ofertă a fost să ne achite 25% din sumă și să încheiem litigiul”, spune Volintiru care estimează că, în prezent, suma totală datorată de PMP, cu tot cu penalități, este de circa 4,6 milioane de lei.

Numărul mare de procese se datorează acțiunilor de poprire pe conturi pentru toate filialele PMP din țară, București și diaspora, precum și pe președinții acestora (exemple: Corneliu Bichineț, Petru Movilă, Lucian Cătălin Iliescu, Claudiu Palaz). ”Vrem să ne obținem banii din cotizațiile plătite de membri, deoarece legea interzice să procedăm astfel cu subvențiile primite de partide de la buget. Acestea nu pot fi executate silit”, afirmă Volintiru.

În replică, președintele PMP, Eugen Tomac, declară că ”este o chestiune care durează de mulți ani. Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă. Sunt și aspecte care țin de bucătăria noastră internă”.