Noul ecosistem va fi creat pentru a susține inovaţiile  mobile Samsung și cele ale platformei mobile SAP.
Colaborarea celor două companii va deschide noi oportunități pentru dezvoltatori în crearea de soluții integrate pentru dispozitivele mobile și pentru îmbunătățirea soluțiilor cloud bazate pe platforma SAP HANA. În plus, se anticipează că industria de retail va avea de beneficiat de pe urma acestei colaborări datorită integrării plăților rapide și prin promovarea experiențelor inedite de cumpărături,atât pentru clienți, cât și pentru retaileri deopotrivă.

Noile planuri presupun extinderea portofoliului Samsung de dispozitive și soluții mobile pentru ca utilizatorii să beneficieze de platforma mobilă SAP, precum şi de mai multă siguranță și de integrare mai simplă în ecosistemul SAP.

Intenția este ca acestă colaborare să permită extinderea aplicațiilor de business într-o manieră sigură și intuitivă către angajaţi, săscurteze procesulde luare a deciziilor,  să faciliteze accesul mai rapid la surse de venit și să îmbunătățească în mod vizibil productivitatea executivilor şi angajaţilor.

Această abordare îi va ajuta pe dezvoltatorii de aplicații web și mobile să inoveze cu ajutorul Samsung și SAP, iar integrarea ecosistemelor celor două companiiva crea soluții pentru diferite verticale mult mai rapid, soluții care se pot adresa nevoilor pieței și oportunităţilor în contextul actual al Internet of Things (IoT).