Crin Antonescu, preşedintele Senatului a declarat că ieri Curtea Constituțională a României (CCR) a primit un termen de prezentare a avizului, care a fost depăşit, iar şedinţa stabilită pentru ora 17.00 va avea oricum loc.

"Dacă avizul nu apare, dreptul Parlamentului de a stabili un termen pentru pronunţarea CCR e prevăzut doar în acest caz. Altfel, CCR ar putea amâna sau ar putea stabili o dată ulterioară. Parlamentul are acum şi doar acum dreptul să stabilească un termen, care a fost până azi la ora 12.00. CCR a luat act de acest termen. Toţi senatorii şi deputaţii liberali vor fi prezenţi şi vor vota pentru suspendare", a declarat Antonescu.
Cu privire la acuzaţiile democrat-liberalilor referitoare la timpii pe care parlamentarii îi au pentru a se adresa în plen, el a arătat că şeful statului se poate apăra mai bine "decât o pot face Ioan Oltean şi Mircea Toader".

"Preşedintele însuşi, care între noi fie vorba se poate apăra mai bine decât o poate face dl Oltean şi Toader, dar asta este o consideraţie personală, va fi prezent. A avut şi ieri la dispoziţie cât timp a dorit şi are şi astăzi la dispoziţie timp nelimitat", a precizat Antonescu.