Textul Directivei privind serviciile de plată (PSD 2), adoptat cu 578 de voturi pentru, 29 contra şi 52 de abţineri, are drept obiectiv stimularea concurenţei în sectorul plăţilor prin Internet dar şi promovarea unor metode de plată inovative.

'Piaţa serviciilor de plată din UE rămâne fragmentată şi scumpă, costând 130 de miliarde de euro, sau peste 1% din PIB-ul UE în fiecare an. Economia UE nu îşi poate permite aceste costuri dacă vrea să fie competitivă la nivel global. Noul cadrul de reglementare va reduce aceste costuri, va îmbunătăţi securitatea plăţilor şi va facilita apariţia unor noi jucători şi a unor metode inovative de plată pe Internet şi de pe dispozitivele mobile', a declarat raportorul PE, deputatul italian Antonio Tajani.

Comisia Europeană a salutat adoptarea de către PE a Directivei revizuite privind serviciile de plată (PSD2).'Acest act legislativ este un pas spre piaţa unică digitală, este un pas în beneficiul consumatorilor şi companiilor şi de asemenea va ajuta economia să crească', a declarat comisarul european pentru Servicii Financiare, Jonathan Hill.

După votul în prima lectură din Parlamentul European, Directiva va fi adoptată în mod oficial şi de Consiliul de Miniştrii al UE în viitorul apropiat. Statele membre vor avea la dispoziţie doi ani pentru a introduce modificările necesare în legislaţia naţională pentru a respecta noile reguli.

SURSA: Agerpres