Parlamentarii USR PLUS au inițiat un proiect pentru persoanele cu handicap

Conform proiectului, persoanele cu handicap care nu pot urma programe de recuperare nu vor mai fi nevoite să se prezinte la reevaluările periodice, comisia de evaluare fiind obligată să acorde un termen permanent de valabilitate a certificatului care atestă afecțiunea respectivă.

De asemenea, proiectul spune că nerespectarea acestei dispoziții, care a fost introdusă și admisă în lege la comisiile raportoare, se sancționează cu o amendă cuprinsă între 30.000 și 100.000 de lei.

Explicația senatorului USR PLUS Claudiu Mureșan

Amendamentul respectiv, propus de senatorul USR PLUS Ştefan Pălărie, vizează „persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat deficiente funcționale și/sau structural anatomice într-un stadiu ireversibil și care nu pot urma programe de recuperare”.

„Vom vota pentru ca aceste situatii sa nu se mai repete, sa eliminam aceasta problema in cazul unor persoane care si asa sunt greu incercate. E vorba de respectul pe care trebuie sa-l avem unii fata de altii”, a transmis senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan.

De asemenea, senatorul PSD Lucian Romașcanu a spus ca aceasta inițiativa legislativa este bună, „care corectează ceva ce clasa politica nu a avut printre priorități.”

„E o lege buna, poate si singura a USR-ului, este o lege care corecteaza ceva ce clasa politica nu a avut printre prioritati. E foarte important sa intelegem ca acei oameni care prezinta evidenta unor probleme sa nu fie tarati pe drumuri. Grupul PSD din Senat va vota ‘pentru’”, a transmis senatorul PSD Lucian Romașcanu.

O altă persoane care a reacționat este liderul grupului senatorilor liberali, Virgil Guran.

„Se demonstreaza ca, in momentul in care initiativele sunt bune, tot Parlamentul se aliaza si trec aceste initiative. Cred ca este un exemplu si trebuie sa continuam aceste actiuni. Grupul PNL voteaza initiativa USR PLUS”, a explicat liderul grupului senatorilor liberali, Virgil Guran.