În programul de lucru este prevăzută activitate în comisiile parlamentare de la ora 8:30 până la ora 18, cu o pauză de o oră, la prânz.

De asemenea, pe programul comisiilor parlamentare figurează activitate în mai multe comisii de specialitate de la Camera Deputaților și Senat, printre care comisia pentru învățământ, comisia pentru drepturile omului, comisia de industrii sau comisia pentru administrație publică de la Senat.

La o privire atentă, activitatea în comisii se rezumă doar la „Studiu individual”, un tertip folosit de parlamentari pentru a-și justifica activitatea.
 
Acest studiu individual presupune parcurgerea proiectelor de lege de fiecare parlamentar din comisie, fără a fi necesară prezența sa la lucrările comisiei respective. De obicei, studiul individual este folosit pentru vacanțe prelungite.
În realitate, nimic din ce este pe hârtie nu se întâmplă. Astfel, cei mai mulți parlamentari sunt plecați încă de săptămâna trecută în teritoriu, prezența la plenul reunit de luni, în care Guvernul și-a asumat răspunderea pe proiectul de buget, fiind redusă.

Câți bani încasează parlamentarii

Programul unui parlamentar începe luni după amiază și de cele mai multe ori se termină miercuri, puțin după prânz. Astfel, într-o săptămână, deputații și senatorii muncesc în medie 16 ore, în plen, comisii și la grupurile parlamentare.

În ceea ce privește indemnizația unui parlamentar, aceasta este de peste 10 000 de lei net, la care se adaugă până la 2000 de lei pentru funcțiile din Biroul Permanent. De asemenea, aleșii mai primesc diurnă, bani pentru cazare și transport, dar și bani pentru acoperirea cheltuielilor pentru birourile parlamentare.