Parcarea va avea o capacitate de 1.250 de locuri şi va beneficia de un teren de sport multifuncţional pe acoperiş.
‘Parcarea va fi folosită în afara evenimentelor şi de către locuitorii din zonă în baza unor abonamente lunare sau anuale. Este o parcare modernă care respectă standardele europene cerute şi sperăm să mai identificăm alte zone în Bucureşti pentru a mări capacitatea locurilor de parcare. Lucrăm la strategia de parcare şi încercăm să o îmbunătăţim’, a afirmat Oprescu, cu ocazia anunţului de finalizare a lucrării.
Parcarea supraterană a costat municipalitatea 35 milioane lei fără TVA şi a fost realizată în circa un an, cu o întârziere de aproape două luni faţă de data anunţată iniţial de constructor.
Parcarea este alcătuită din parter şi trei etaje, are patru lifturi, camere de supraveghere şi senzori de lumină pentru siguranţa maşinilor. La fiecare etaj este o casierie şi câte un grup sanitar. Terenul de sport va fi destinat antrenamentelor echipelor ce vor juca pe Arena Naţională, dar şi publicului larg.

Pe terasă sunt două terenuri pentru tenis şi baschet şi un teren de fotbal de dimensiuni 95 metri pe 45 metri. Acesta are un gazon sintetic, este rezistent la căldură, îngheţ şi uzură.
Preţul de intrare în noua parcare este de 1,5 lei pe oră, tarifele pentru abonamente urmând să fie stabilite de către consilierii municipali. Parcarea are un afişaj electronic atât la intrare, cât şi la fiecare etaj. La parter sunt 302 locuri, la etajul 1, 2 şi 3 câte 316 locuri.
Detalii tehnice:
Parcarea are o capacitate de 1250 de locuri si a fost construita in mai putin de un an;
Parcajul are o configuratie dreptunghiulara, iar accesul auto si pietonal se vor face de pe aleea de acces la Stadionul National;
Suprafata parcarii este de 7.500 mp, cea in plan de 63×120 m, iar suprafata construita este de 32.400 mp;
Este alcatuita din 3 etaje plus parter, pe fiecare nivel existand o casierie (pentru fluidizarea traficului masinilor din parcare);
Numarul locurilor libere va fi monitorizat electronic si afisat atat pe panoul principal de la intrare, cat si pe panourile de pe fiecare nivel;
Exista patru lifturi care deservesc parcarea, camere de supraveghere si senzori de lumina pentru siguranta masinilor;
La fiecare nivel al parcarii exista cate un grup sanitar.
Terenuri de sport pe terasa parcarii
Pe terasa parcarii sunt amplasate doua terenuri multifunctionale pentru tenis/baschet si un teren de fotbal, destinate publicului larg.
Terenurile sunt dotate cu garduri de protectie si instalatie nocturna, vestiare, dusuri.
Terenul de fotbal (lungime de 95m si o latime de 45m) are un gazon sintetic achizitionat de la furnizorul Jocurilor Olimpice si prezinta urmatoarele caracteristici: are o inaltime de 45 mm, tratament UV, este rezistent la caldura, inghet si uzura.
Gazonul este format din trei straturi: unul de drenaj, ce permite scurgerea apei catre sistemul de canalizare, unul de nisip cuartos si unul de granule ecologice, nevulcanizate, de tip ECOFILL.
De asemenea, iarba are si un are un strat protector din latex ce nu permite putrezirea.
In ceea ce priveste finisajele exterioare, acestea respecta conceptul de fatada verde.
Astfel, de structura aparenta din beton s-a ancorat o structura usoara din aluminiu, pe care va creste vegetatie de tip iedera perena.

Sursa: Agerpres