Chiar dacă doi din trei americani cunosc cel puţin o singură persoană care a fost concediată, opt din zece sunt siguri de locul de muncă pe care îl ocupă, potrivit unui studiu realizat de Princeton Survey Research Associates International.

Potrivit sondajului, 32% dintre persoanele cu vârsta peste 50 de ani sunt foarte nesiguri cu privire la siguranţa locului de muncă, în timp ce doar 13% dintre cei cu vârsta sub 34 de ani au acest sentiment.

Conform studiului, 16% dintre angajaţii care au între 35 şi 49 de ani şi 12% dintre cei cu o vârstă cuprinsă între 50 si 64 de ani şi-au pierdut jobul în ultimul an.

44% dintre americani au suferit tăieri salariale

Studiul mai arată că majoritatea americanilor au trăit experienţe neplăcute la locul de muncă, în contextul crizei. Astfel, 44% dintre aceştia s-au lovit de tăieri salariale, reducerea orelor de muncă sau suspendarea bonusurilor.

39% dintre americani rămân în posturile pe care le deţin pentru salariul primit, 33% îşi păstrează locul de muncă pentru că iubesc ceea ce fac, 11% datorită beneficiilor sistemului medical şi doar 7% pentru ca au un şef bun, mai arată studiul Princeton Survey Research Associates International.

Potrivit sondajului, 43% dintre americani vor o mărire de salariu, 19% optează pentru alte beneficii, 16% vor o siguranţă sporită a jobului şi 15% speră la o mai mare flexibilitate a programului şi posibilitatea de a lucra de acasă. Din totalul celor chestionaţi, doar 4% s-au arătat mulţumiţi pe deplin de locul de muncă pe care îl au.

SURSA: PR Newswire