Papalekas a bătut palma cu suedezii pentru achiziţia primei clădiri din cadrul Green Court (sediul Orange) încă de anul trecut, iar acum a achitat preţul convenit la 42 mil. euro. Plata a fost realizată din capitalul propriu al Globalworth. Cu această clădire, valoarea portofoliului Globalworth va creşte la 752,1 mil. euro. În cadrul aceluiaşi complex a mai fost finalizată o clădire, iar o a treia este în curs de construcţie, ambele fiind vizate de Papalekas pentru achiziţie.

CITIŢI ŞI Miliardarii americani i-au mai dat 45 mil. euro lui Papalekas

Globalworth a încasat anul trecut 22,2 mil. euro din închirierea proprietăţilor sale. Pe parcursul anului, compania a închiriat circa 112.000 mp, contracte din care cele mai importante au fost cu nemţii de la Continental, pentru circa 45.000 mp de spaţiu industrial în cadrul Timişoara Airport Park; cu Deutsche Telekom, care a optat pentru 25.000 mp de birouri în cadrul Globalworth Campus – contract aflat acum în renegociere; şi cu Vodafone, care şi-a rezervat 16.000 mp din Bucharest One, turnul de 23 de etaje a cărui construcţie trebuie încheiată până la sfârşitul anului, se arată în raportul financiar al Globalworth.

„Am negociat cu succes rostogolirea (şi în unele cazuri extinderea) unor împrumuturi în valoare de circa 166 mil. euro, asociate cu achiziţiile realizate de Globalworth în 2014 şi 2015, puse la dispoziţie iniţial de Banca Românească, Bank of Cyprus, Unicredit şi Bancpost. De asemenea, în 2014, am atras noi finanţări, de circa 99 mil. euro, de la UBS, BCR şi Bancpost, în principal, pentru noi achiziţii şi dezvoltarea de  proiecte“, a declarat Ioannis Papalekas.

Valoarea nominală a creditelor bancare accesate de Globalworth se ridica la 206 mil. euro la sfârşitul anului trecut. Nivelul „loan to value“ (indicator care exprimă raportul dintre valoarea unui credit şi cea a imobilului ipotecat) era de 34,4% la finalul lui 2014.

În dezvoltare

Globalworth a mai anunţat că va finaliza turnul de birouri Bucharest One până la finalul anului şi prima etapă din Globalworth Campus în primul semestru din 2016. Compania mai are în construcţie o clădire de birouri cu 11 etaje lângă imobilul Green Court, care va pune pe piaţă 11.000 mp.

Investitorul se aşteaptă ca valoarea portofoliului pe care îl gestionează să depăşească 1 mld. euro după încheierea lucrărilor la proiectele aflate în dezvoltare.

CITIŢI ŞI Grecul care a pus România pe masa magnaţilor americani