Echipa medicală a Papei Francisc a decis în ultimele zile că este necesară o intervenţie chirurgicală. De asemenea, este de aşteptat ca el să rămână în spital timp de „câteva zile” pentru a se recupera.

Potrivit Vaticanului, suveranul pontif va fi operat la peretele abdominal sub anestezie generală.

Papa Francisc se va opera astăzi la peretele abdominal

Papa Francisc va fi internat în spital după audienţa săptămânală de miercuri dimineaţă de la Vatican. În cadrul acesteia, nu a spus nimic despre intervenția chirurgicală planificată.

Marți, pe data de 6 iunie, acesta a fost la spitalul Gemelli pentru a face un control medical, unde a petrecut aproximativ 40 de minute.

Papa Francisc, care a marcat în luna martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său se confruntă cu mai multe probleme de sănătate. Din cauza unor dureri persistente la genunchi, folosește adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a se deplasa.

De asemenea, în iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon, în timpul unei operații pentru rezolvarea unei afecțiuni intestinale dureroase numită diverticulită. La începutul acestui an, suveranul pontif  în vârstă de 86 de ani a anunțat că boala a revenit.

Anul trecut, Papa Francisc a spus că nu dorește să se opereze la genunchi din cauza efectelor secundare provocate de anestezia din 2021.

Suveranul pontif s-a confruntat și cu probleme cardiace

Papa Francisc a ajuns la spital și la sfârșitul lunii martie a acestui an. O sursă de la Vatican a declarat atunci că agenda Papei a fost eliberată pentru a permite continuarea testelor medicale. V

Site-ul cotidianului Corriere della Sera a precizat că Papa a avut „probleme cardiace” în cursul dimineții de 29 martie și a fost dus la spital cu o ambulanță, scrie Reuters.

Presa italiană a pus sub semnul întrebării declarația lui Bruni, potrivit căreia controlul medical fusese programat, afirmând că un interviu televizat cu Papa, programat pentru miercuri după-amiază, a fost anulat în ultimul moment.

Citând surse medicale anonime, agenția de știri Ansa a declarat că medicii nu erau îngrijorați de starea Papei în urma testelor inițiale. Vaticanul nu a făcut niciun comentariu imediat cu privire la aceste informații.

Mai devreme în cursul zilei, Papa a participat la audiența generală săptămânală de la Vatican și a părut să fie sănătos.