Crime pe bandă rulantă în Capitală. Oamenii legii sunt în alertă: Peste 500 de cazuri au fost raportate

Crimele se adâncesc în România. Potrivit unei statistici obținute de Antena 3, sute de criminali sunt în libertate în România, iar zeci dintre ei sunt în prezent în București. Mai exact, potrivit sursei citate, au fost raportate 556 de cazuri de crimă cu autor necunoscut, iar odată cu începere pandemiei, numărul acestora a crescut. Dintre cele 556 de cazuri, 30 sunt doar în Captală.

De menționat este faptul că, la începutul anului trecut, anchetatorii aveau pe masă 1.844 de cauze de omor la nivel naţional. În anul 2020, însă, alte 2.166 cauze de omor la nivel naţional au mai apărut.

Trebuie menționat și faptul că din 1997 şi până în prezent au fost înregistrate 30 de astfel de cazuri, iar anchetatorii din Bucureşti investighează şi în ziua de astăzi fapte de omor cu autor necunoscut.

În acest context, psihologul criminalist Tudorel Butoi trage un semnal de alarmă. El precizează că agenții de poliție nu sunt pregătiți bine, în doar șase luni de cursuri. El a mai adăugat că aceștia nu știu cum să vorbească cu cetățenii și nu știu nici cum să comunice între ei, iar acest lucru denotă lipsă de maturitate.

„Sistemul culege ce a semănat. Nu poţi să faci agenţi de poliţie în 4 luni şi în 6 luni, câtă vreme în programa analitică a acestor şcoli de agenţi făcută judicios după discipline, experimente, ce trebuie să faci, practică, educaţie militară, disciplină şi aşa mai departe, e de doi ani. Dacă tu o faci în patru ani și în șase ani cu angajări de astea la apelul de seară, ai exact oameni cu pregătirea pe care ai făcut-o în ea (…) Oamenii nu sunt pregătiți. E o chestiune clară și se vede zilnic. Nu sunt pregătiți.

Au difuncționalități în raportarea socială, nu știu să vorbească cu oamenii, cu cetățenii, nu știu să vorbească între ei. Dacă nu ar avea uniformele, unii dintre ei ai zice că sunt bombardieri. Aici înseamnă și lipsă de maturitate, o stimă de sine făcută praf și nu ai cum să satisfaci un fenomen infracțional care din varii motive criminologice crește”, a spus Tudorel Butoi.

Crimele vor continua în România

Totodată, acesta a mai adăugat că toți criminalii care sunt îl libertate sun psihopați și sunt instabili, dar și agresivi. Ei nu au nici milă, și sunt eliberați foarte simplu.

El a mai precizat că toate persoanele de acest fel pe care le-a cunoscut au omorât imediat după ce au ieșit din arest, mai mult de atât, au făcut asta și în timpul detenției. În acest context, criminalistul susține că România este în mare pericol.

„Cei care ucid sunt psihopaţi. Psihopaţii au un autocontrol extrem de slab, pentru că ei sunt instabili, sunt excitabili, sunt agreisvi, fără sentimente, de remuşcare, de milă. Şansele ca eliberaţii ăştia, într-un exces de naivitate, prosteală, de interpretare greşită a legii care sunt în libertate vor mai produce omoruri, deci eu nu discut că vor face tâlhării sau altceva.

Experienţa îmi arată că atăţia psihopaţi pe care i-am cunoscut, cu care am lucrat, au fost liberi şi au ucis din nou, sau aceşti psihopaţi au ucis în detenţie. Sunt lucruri care demonstrează limpede potenţialul de pericol în care stăm”, a mai spus Tudorel Butoi, la Antena 3.