Reprezentanții Apa Nova au dezmințit categoric informația și au catalogat-o drept ”fake news”, informează G4Media.

Deocamdată, nu se știe cine a trimis mesajul, care a devenit viral mai ales pe grupurile de WhatsApp și Facebook ale părinților de copii de grădiniță și școală.

Conținutul mesajului: ”Apa Nova a informat ca, in urma unui incident (nu a mentionat de ce tip, chimic sau biologic) au fost nevoiti sa foloseasca cea mai mare cantitate de clor permisa de lege si m-a sfatuit SA NU DAM COPIILOR APA DE LA ROBINET si sa nu gatim cu ea in urmatoarele 48 de ore! „Avertizarea este valabila pentru tot Bucurestiul asa ca puteti sa ii informati si pe cei apropiati si pe cei mai putin apropiati.
https://www.apanovabucuresti.ro/en/news/informare-30-ianuarie-2019/”.

Cu toate că mesajul se termină cu un link care face trimitere către ApaNova, dacă este accesat se deschide doar o pagină goală, pe care apare doar logo-ul companiei. 

”Ca urmare a topirii bruște a depunerilor de gheață și zăpadă, cu efect de spălare a suprafețelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeș și Dâmbovița. Deprecierea temporară a calității apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depășit limita legală.
În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din rețea. Rezultatele nu indică depășiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019.
Efectul mirosului de clor rezidual resimțit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 și va dispărea în după amiaza zilei de astăzi”.

Reprezentanții companiei au adăugat pentru G4Media.ro că ”este cea mai dură campanie de fake news din istoria companiei. Ea pare să fi fost făcută cu intenție. Mesajul s-a viralizat imediat, mai ales în grupurile de părinți. Respingem categoric informația că apa nu este potabilă”, se arată într-un comunicat oficial  remis de ApaNova pentru G4.Media