”Pasagerii zborului RO225, cu destinața Praga și decolare din București sunt transferați într-o nouă aeronavă Tarom Airbus A318, urmând să decoleze în cel mai scurt timp. Ne cerem scuze pentru inconveniență, garantând, în același timp, că prioritatea companiei Tarom rămâne siguranța și securitatea pasagerilor noștri/„, arată un comunicat al transportatorului aerian.

Aeronava A318 ASB a fost verificată de către echipele tehnice Tarom, ”pentru menținerea celor mai ridicate standarde de siguranță și securitate”. Defectul va fi remediat în aproximativ patru ore, timp estimat, precizează reprezentanții companiei.

Antena 3 precizează că este vorba de scurgeri de ulei de la motorul 1, pe partea stângă. În plus, un pasager a fost debarcat cu acuzând colică abdominală.

De asemenea, Tarom a venit joi cu precizări şi în urma declaraţiilor deputatilor PNL Lucian Bode şi Marius Bodea, care susţin că, potrivit cadrului legal în vigoare, începând de vineri toate aeronavele Tarom vor fi blocate la sol, nemaiavând dreptul să zboare.

„Profităm de acest moment pentru a pune stop speculațiilor din mass-media privind operarea aeronavelor companiei. Aeronavele noastre sunt licențiate și operează în continuare fără nicio modificare a orarului de zbor”, mai arată compania.