Autorităţile au la dispoziţie 50 milioane euro pentru a implementa într-un an şi jumătate cardul de sănătate, fişa electronică a pacientului şi reţeta electronică.

Guvernul a discutat miercuri despre posibilitatea implementării până la finalul acestui an trebuie a sistemului informatic unitar în domeniul medical, iar până la sfârşitul anului 2011 a cardului de sănătate, a fişei electronice a pacientului şi a reţetei electronice.

“Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate are la dispoziţie 50 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru a realiza cardul electronic, fişa pacientului şi reţeta electronică. Acestea trebuie implemnetate până la finalul anului 2011”, a spus premierul Emil Boc.

Premierul a arătat că existenţa unui card de sănătate va permite ca pentru fiecare pacient să poată fi găsit inventarul medical complet doar prin accesarea cardului.

Boc a mai arătat că sistemul informatic unitar integrat va trebui finalizat în cursul acestui an. “Încă din 2000 a început implementarea acestui sistem şi în zece ani s-a realizat punerea lui la punct doar în cinci judeţe”, a spus premierul.
El a precizat că economiile aduse la Fondul Naţional de Sănătate prin implementarea sistemului, a cardului şi fişei pacientului vor fi de 300 milioane euro anual.