Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au programat în vara acestui an ca traficul pe acest tronson de autostradă să fie deschis în luna octombrie, doar că au intervenit unele probleme referitoare la plăţile efectuate, astfel că termenul a fost prelungit. Cu toate acestea, autostrada va fi deschisă înainte de termenul prevăzut în contractul semnat în urmă cu doi ani cu constructorii Strabag şi Straco. Conform sursei citate, termenul de finalizare este luna februarie 2013.

Într-un răspuns remis Capital în urmă cu trei săptămâni, reprezentanţii CNADNR precizau că stadiul fizic al lucrărilor la 1 septembrie 2012 la acest tronson de autostradă se afla la 58,65%. Amintim faptul că la începutul lunii mai stadiul lucrărilor se afla sub 35%.

Colegii de la Ziarul Hunedoreanul au realizat luna trecută o vizită pe şantierul autostrăzii şi au realizat un videoclip pe care vi-l prezentăm mai jos pentru a putea vedea ce lucrări au fost executate până la jumătatea lunii octombrie. Conform sursei citate, cu unele excepţii, tronsonul rutier de 32,5 kilometri este asfaltat, astfel că se poate circula cu autoturismul pe şosea, de la un capăt la celălalt. “Proiectul autostrăzii hunedorene este aproape finalizat, în prezent muncitorii mai au de lucru doar în zona podurilor şi pentru montarea parapeţilor şi a liniilor de demarcaţii între sensurile de mers. De asemenea, pe unele porţiuni firmele de construcţii se ocupă de turnarea ultimului strat de asfalt”, scriau la finele lunii trecute cei de zhd.ro.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/kGNbrTxummw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

2012, anul autostrăzilor

Autostrada Deva – Orăştie nu este primul tronson realizat înainte de termenul prevăzut în contract. Pe 23 octombrie, Compania de Drumuri a anunţat că a fost deschis traficul pe primul lot al tronsonului de autostradă Timişoara-Lugoj. Termenul de finalizare menţionat în contractul semnat cu asocierea Tehnostrade, Spedition UMB şi Carena, era aprilie 2013.

 Citiţi şi: Pariul României: Vom ajunge în octombrie la 550 kilometri de autostradă?

Acest rezultat vine după ce autorităţile au dat în circulaţie cu întârzieri mari tronsoanele de autostradă Bucureşti-Ploieşti şi Cernavodă-Medgidia (în regim de DN).

La datele de mai sus se adaugă şi cei 9,5 kilometri inauguraţi în urmă cu două săptămâni, astfel că totalul ajunge la 515,63. Dacă luăm în calcul deschiderea circulaţiei pe tronsonul Deva-Orăştie, România va avea la finele anului aproape 550 de kilometri de autostradă.
 Citiţi şi: România nu mai are bani de AUTOSTRĂZI. Ponta: Nu mai poţi să comanzi lucrări dacă nu mai ai bani