Împrumutul acordat de Banca Transilvania are ca destinaţie finanţarea activităţii curente a fimei Pambac, investiţiile în reţeaua de magazine şi modernizarea liniilor de fabricaţie. Compania este client BT din luna martie a.c., acest credit venind să consolideze parteneriatul dintre BT şi Pambac.

Pambac are ca obiect de activitate morăritul, panificaţia şi producţia de paste făinoase. Prezentă pe piaţă din anul 1968, este o firmă cu capital integral românesc, 100% privat, înfiinţată în Bacău. Este deţinătorul brandurilor Pambac, Grania, Gata, Flavora, K7, Ador, Puufuulet şi Megafort. Compania deţine în Bacău o reţea de magazine proprii sub brandul Pambac. În luna decembrie 2012, prin decizia Consiliului Concurenței, compania a fost preluată de către Comfert și Popasul Trebeș. Comfert SRL este unul dintre primii trei jucători de pe piața națională de semințe, îngrășăminte și pesticide. Compania a fost înființată în 1998 ca o afacere de familie este condusă în prezent de Cătălin Grigoriu, fiul celui care a pus bazele societății. Comfert deține depozite de cereale și îngrășăminte cu o capacitate de 70 mii tone.

Firma Popasul Trebeș SRL a fost înființată în anul 1991 de către omul de afaceri Anton Gutu, desfășurând inițial activități de comerț și transport.
În prezent, societatea își desfășoară activitatea, în principal, în domeniul îngrășămintelor chimice – fiind unul dintre cei mai mari distribuitori din România – și în domeniul cerealelor, firma deținând pachetul integral de acțiuni la Cerealcom SA Bacau și alte spații de depozitare în Bacău.

Conform celor mai recente rezultate financiare raportate de Banca Transilvania, la finalul primului trimestru din acest an, soldul total al creditelor era de 17.653 milioane lei. Portofoliul de credite BT este preponderent în lei, iar aproape 65% dintre împrumuturi sunt acordate companiilor şi 35%, persoanelor fizice.