Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din acest an, a votat duminică dimineaţă la Liceul Spiru Haret din Capitală, unde a mers însoţit de fiul său. Paleologu a precizat că a dat un vot “pentru”, pentru că, din punctul său de vedere, în turul întâi al alegerilor nu se votează “contra”.

“A vota înseamnă a îndeplini o îndatorire, e un act sacrosanct în democrație, e o chestiune de respect. Am votat pentru, pentru că în primul tur nu se votează contra, în primul tur se votează pentru. Pentru valori, pentru convingeri, pentru idei, pentru idealuri. Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive pentru a trăi și de a munci în România, pentru ca tinerii din generația lui să aibă motive să rămână în țară și să contribuie la bunăstarea acestei țări.

Am votat pentru o Românie a respectului: respect pentru muncă, pentru educație, pentru moștenirea culturală a României și a Europei, pentru respect pentru românii de toate vârstele: tineri și bătrâni, pentru românii din afara țării. De asemenea, trebuie ca românii să ceară respect din partea celor care îi conduc”, a declarat Theodor Paleologu la ieşirea de la urne.

Te-ar putea interesa și: