Nicula a spus că termenul de finalizare a lucrărilor este iunie 2015.

Palatul Patriarhiei din Bucureşti urmează să suporte lucrări pentru conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional şi să contribuie la creşterea importanţei culturii şi religiei în rândul cetăţenilor români, a atractivităţii consumatorilor de turism cultural. Astfel, Palatul Patriarhiei, cu o suprafaţă de 16.120 metri pătraţi, va fi deschis publicului şi introdus în circuitul turistic al regiunii Bucureşti-Ilfov. Totodată, în incinta Palatului Patriarhiei vor fi înfiinţate un punct de informare şi un muzeu.

În urma implementării proiectului se estimează atragerea unui număr de minim 50.000 de turişti care să viziteze Palatul Patriarhiei în primul an de la finalizarea lucrărilor.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au semnat pe 29 octombrie contractul de finanţare pentru proiectul Lucrări de restaurare, consolidare şi protecţie a monumentului Palatul Patriarhiei Bucureşti, al cărui beneficiar este Patriarhia Română.
Sursa: Agerpres