În cadrul unei discuţii private cu ambasadorul român, Muhammad Haroon Agar a subliniat potenţialul real existent în Pakistan, cu toate punctele sale forte, conform sursei citate.

El i-a explicat diplomatului român că România este a şaptea cea mai importantă piaţă din Uniunea Europeană şi că are un potenţial enorm pentru produse pakistaneze, în special textile. ‘Există o oportunitate excelentă pentru antreprenorii pakistanezi să colaboreze în sectoarele de textile şi pielărie din România. Pakistanul poate furniza materie primă pentru procesare, iar România să dea acesteia plusvaloarea’ , a continuat Agar.

"Pakistanul a beneficiat destul de mult de pe urma echipamentelor industriale româneşti /…/, iar România importă bunuri textile, piele, orez şi alte produse alimentare şi nu numai din Pakistan. Dar nivelul actual de schimburi comerciale bilaterale este nesemnificativ", a apreciat oficialul pakistanez.

Pe de altă parte, Pakistanul ar putea reprezenta o poartă de acces pentru România către regiunea SAARC şi republicile din Asia Centrală. Pakistanul, în calitate de destinaţie profitabilă pentru investitori, pune la dispoziţie pachete atractive pentru investitorii români în vederea creşterii influxurilor de capital, potrivit lui. Totodată, el şi-a exprimat mulţumirea faţă de iniţiativa Pakistan-Romania Business Council, creat pentru a facilita dialogul între oamenii de afaceri din ambele ţări sub patronajul ambasadorului Emilian Ion.