Olguța Vasilescu îl ironizează pe noul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, după ce MFP a împrumutat, joi, 755,5 de milioane de lei de la bănci.

„Pai cum, Bobiță? Nu ziceai tu că trebuie să plece „ciuma roșie” de la guvernare că se imprumută până peste poate? Asta in conditiile in care minteai cu nerusinare ca am crescut datoria publica atunci cand noi, de fapt, am scazut-o de la 37 la 35 la suta…”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat, joi, 755,5 de milioane de lei de la bănci, prin două emisii de obligaţiuni de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, MFP a împrumutat 528,5 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu o maturitate reziduală de 33 luni, la un randament mediu de 3,55% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

De asemenea, MFP a atras 227 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu o maturitate reziduală de 179 luni, la un randament mediu de 4,75% pe an.