“În schimb, avem solicitări mai puţine pentru vacanţele de seniori de tip sejur, pentru că turiştii îşi doresc mai mult să viziteze. Ceea ce nu au înţeles însă unii dintre turişti este că multe dintre ofertele low-cost pentru seniori includ hoteluri aflate la marginea staţiunii sau chiar în afara acesteia, ceea ce înseamnă că într-un fel sau altul sunt obligaţi să achite excursiile opţionale sau vor fi nevoiţi să folosească taxi-ul pentru a ajunge în oraş. Un preţ mai mic al pachetului nu înseamnă că vor economisi”, spune Daniela Dumitrică, marketing manager Paralela 45.

Ofertele pentru seniori sunt destinate persoanelor peste 55 de ani, aceştia putând fi însoţiţi în aceleaşi condiţii şi de o altă persoană care nu trebuie să îndeplinească criteriul de vârstă impus. În cazul în care persoanele sub 55 de ani doresc să meargă în programe pentru seniori se achită un supliment de cazare ce nu depăşeşte 30-40 euro.

“În general, clienţii provin din Bucureşti şi oraşele mari şi au de cele mai multe ori educaţie superioară şi venituri peste medie. Aceştia îşi cumpără singuri excursiile, cu cel puţin 3-4 luni în avans şi doar în aproximativ 10% din cazuri vacanţele sunt achiziţionate de copii ca un cadou”, a mai precizat Daniela Dumitrică.

Cele mai achiziţionate vacanţe pentru seniori anul acesta au vizat destinaţiile culturale precum Istanbul (195 euro pentru 4 nopţi cazare şi mic dejun la hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oraş), Roma (295 euro pentru 5 nopţi cazare şi mic dejun la hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oraş), Anatolia şi Riviera Mediteranei (345 euro pentru 7 nopţi cazare şi demipensiune la hotel 4 stele/ avion/ transfer) şi Sorrento – Coasta Amalfitana (375 euro pentru 7 nopţi cazare şi demipensiune hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oraş). La aceste preţuri se adăugă taxele de aeroport începând de la 95 euro/persoană.

Sursa: Agerpres