Surse au declarat pentru gsp.ro că situația de la Dinamo este mai dificilă decât pare. Acestea susțin că spaniolul Cortacero riscă să rămână fără niciun ban din cei 550.000 € investiți la Dinamo vara trecută, în contextul în care i-ar fi virat clubului, aflat acum în insolvență, din contul său personal, fără vreun contract.

Amintim faptul că la finalul lunii iunie, Dinamo a intrat în insolvență, iar planul de reorganizare trebuie depus în maximum 30 de zile de la stabilirea tabelului definitiv de creditori. În tot acest timp s-au făcut contestații și se pot face în continuare, iar planul de reorganizare ar trebui întocmit până la data de 31 martie 2022, pentru ca gruparea roș-albă să poată obțină licența de Liga 1 pentru sezonul următor.

În ceea ce privește suma girată de Pablo Cortacero, spaniolul s-a numărat printre cei 65 de creditori (societăți, furnizori, persoane fizice, angajați, parteneri și fotbaliști) care s-au înscris la masa credală, pentru a-și recupera investiția de 550.000 de euro, însă sursele citate susțin că sunt șanse mari ca acesta să nu mai rămână cu niciun ban.

Cortacero ar putea pierde toți banii virați

Mai exact, potrivit surselor citate, banii nu ar fi ajuns la timp conform promisiunii, iar creanța nu mai poate fi justificată. Banii ar fi fost virați din contul său personal în contul Dinamo, fără a existat un contract în acest sens.

„Cortacero a transmis în vara lui 2020, înainte de preluarea acțiunilor, că va aloca prin Benel International suma de 550.000 de euro în contul licenței clubului. Nu i-a adus la timp, conform promisiunii, Benel iese din discuție fiindcă nu a respectat termenii acordului. Ulterior, Cortacero a dat de la el suma, treaba lui cum a făcut rost de bani.

Dar cum își va justifica acum creanța?! El a virat întreaga sumă de 550.000 de euro din contul său personal în contul lui Dinamo. Cortacero rămâne ca persoană fizică, nu are contract pentru banii respectivi.

Știa că preia Dinamo, a virat banii din contul lui în cel al clubului pe care urma să-l ia, era acționar majoritar la acel moment, astfel că putea apela la această formulă”, au susținut sursele GSP.

Trebuie menționat faptul că spaniolul ar mai putea avea o șansă în contextul în care poate contesta orice nemulțumire financiară în fața judecătorului sindic, care urmează să se pronunțe. După ce va fi întocmit tabelul creditorilor, poate contesta la Curtea de Apel.

Amintim faptul că anul trecut, Cortacero a atacat clubul în instanță, însă până acum s-a lovit doar de eșecuri în lanț. Totodată, în ultimele săptămâni, Șerdean a transmis că a preluat acțiunile de la Pablo și a pornit la o adevărată vânătoare de investitori, încercând o modalitate prin a ceda pachetul de 72,8% din acțiuni.

„Cohorta spaniolă a crescut incredibil de mult cheltuielile. Nejustificat! Nu doar cu jucătorii, ci și cu personalul. Salariile au fost stabilite în batjocură. Nu am mai întâlnit nicăieri o asemenea situație. Mi se pare că au fost făcute intenționat, pentru a crea dificultăți”, decclara Răzvan Zăvăleanu, în 13 iulie, la DigiSport.

Ulterior, în luna august acesta preciza că sumele cerute nu au legătură cu realitate, iar echipa își va spune și părerea ei.

„Pot spune care sunt sumele cerute, nu neapărat că au legătură cu realitatea. E vorba de 8 milioane de euro. Din aceste sume vom respinge. Noi vom analiza aceste declarații de creanță și vom spune care este părerea noastră. Deja, la prima vedere, sumele sunt mult mai mici”, mai spunea Răzvan Zăvăleanu, în august, la Radio Dinamo.