S-a aflat dezastrul din fotbal și ce datorii sunt la Dinamo. Suma întrece orice imaginație. Detalii despre acest subiect a dat Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului de fotbal. El a dezvăluit, la Radio Dinamo, că suma cerută de creditorii care s-au înscris la masa credală este de 8.000.000 de euro.

„Pot spune care sunt sumele cerute, nu neapărat că au legătura cu realitatea. E vorba de 8.000.080 de euro. Din aceste sume vom respinge. Noi vom analiza aceste declarații de creanță și vom spune care este părerea noastră. Deja, la prima vedere, sumele sunt mult mai mici”, a declarat Zăvăleanu, citat de gsp.ro

El a arătat și în ce fază se află Planul de reorganizare.

Lucrurile se pot întinde între 3 luni și un an

„Nu există o dată limitată legal vorbind. Planul de reorganizare trebuie depus în maximum 30 de zile de când avem tabelul definitiv al creditorilor. Noi astăzi suntem la momentul în care am întocmit tabelul creditorilor. Nu pot spune care va fi numărul contestațiilor la acest tabel. În funcție de aceste contestații vom avea o primă variantă a tabelului, apoi poate fi atacat și cu apel. Lucrurile se pot întinde între 3 luni și un an.

Doamne ferește să vorbim despre un an, pentru că noi trebuie să avem gata Planul de reorganizare cel târziu până în luna martie, pentru a putea lua licența pentru sezonul viitor ”, a dezvăluit Răzvan Zăvăleanu.

Dinamo, în discuții cu patru investitori

Zăvăleanu a mai spus că Dinamo poartă discuții cu patru investitori din România și din străinătate.

„Noi nu trebuie să așteptăm ieșirea din insolvență pentru a căuta potențiali investitori. Cred că Dinamo este un brand foarte interesant, foarte vizibil, care crează foarte mult interes. Dar problema investitorilor astăzi este haosul care a fost creat în jurul companiei Dinamo. Toată lumea așteaptă să vadă ce are de plătit și pentru ce plătește”, a precizat Zăvăleanu.

Administratorul judiciar susține că Dinamo se află în tatonări cu patru investitori.

„Nu e niciun secret că am avut discuții cu cel puțin patru potențiali investitori. Activul Dinamo nu este unul foarte important. Nu mă refer la valoarea jucătorilor, deși nici aceea nu este foarte mare pentru că sunt jucători tineri. În momentul în care cineva întreabă valoarea pe care trebuie să o plătească se uită, evident, și către ce cumpără. Cumpără doar ideea de Dinamo sau cumpără și anumite active? Noi suntem în stadiu de inventariere acum, pe care urmează să finalizăm chiar astăzi. După evaluare vom ști exact care este valoarea care se poate vinde alături de ceea ce înseamnă drepturile nepatrimoniale privind Dinamo”, a afirmat Zăvăleanu.