“Noua presa contribuie la atingerea capacitatii de productie stabilita prin programul investitional, dar cel mai important aspect il reprezinta flexibilitatea mai mare in ceea ce priveste realizarea comenzilor speciale. Noua structură oferă posibilitatea abordării unui stil modern în materie de design şi finisaje, compania noastră asigurând un bun raport calitate-preţ pentru noul produs. PAL-ul melaminat “High Gloss” are excelente caracteristici tehnice şi de prelucrare, fiind recomandat pentru multiple utilizări în producţia de mobilier, cât şi în amenajări interioare. Programul de stoc va conţine iniţial 10 decoruri, culori uni, dar şi finisaje de lemn, pe formatul standard 2800x2070x18 mm. La cerere se vor putea produce şi alte grosimi sau formate”, a explicat Radu Corăbian, directorul de vânzări al Kastamonu Romania.
Debutul Kastamonu Romania pe piata a placilor de PAL a fost sustinuta de evaluari pozitive din partea clientilor în ceea ce priveşte calitatea produselor, si de aici si trendul ascendent al vanzarilor, atât pe piaţa internă, cât şi la export.
“Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute în anul 2012, intrucât ne-am îndeplinit toate obiectivele stabilite pentru acest an”, a mai spus Radu Corăbian.

În acest moment, sub numele de Kastamonu Romania, pe platforma de la Reghin îşi desfăşoară activitatea două unităţi de producţie în care lucrează aproape 900 de angajaţi. Portofoliul de produse este format din plăci de tip HDF pentru uşi celulare (feţe de uşi – marca proprie Doorpan), foi de uşi, uşi cu toc, PAL brut şi PAL melaminat.
Kastamonu Romania este rezultatul de succes al unui plan de investiţii impresionant atât din punct de vedere financiar, cât şi tehnic şi uman. După 14 ani de transformări şi investiţii continue, Kastamonu Entegre a reuşit să construiască la Reghin o platformă industrială de prelucrare a lemnului complexă şi modernă. Trecerea de la numele de Prolemn la Kastamonu Romania, începând cu luna aprilie a acestui an, a dorit să marcheze alinierea şi integrarea completă a firmei la identitatea de grup a firmei mamă. În 2012, cifra de afaceri a companiei Kastamonu Romania va inregistra o creştere semnificativa, cu aproximativ 40% mai mare decat cifra de afaceri înregistrată în anul 2011.