”Ne-am propus să avem o abordare mult mai "client oriented", iar întâlnirea pe care am avut-o cu mediul de afaceri din zona Clujului face parte dintr-un proiect de consolidare a relației pe care o avem cu firmele românești, proiect pe care intenționăm să-l derulăm în zonele economice importante din țară. Economia zonei Nord-Vest s-a dovedit a fi una dintre cele mai dinamice din România și, după un an 2012 destul de dificil, prognozele arată o îmbunătățire a situației, cu o evoluție pozitivă a PIB-ului regiunii. Tocmai aceste perspectiv pozitive ne-au determinat să invităm oamenii de afaceri din zonă, indiferent de tipul de companie pe care îl reprezintă, pentru a identifica așteptările lor și modul în care le putem răspunde”, a mai spus Traian Halalai.

La evenimentul de la Cluj-Napoca au participat aproape 70 de reprezentanţi ai companiilor din regiune  -precum Romcab, Norstal, Pehart, Chimica Group, Terapia, Bența, Jolidon etc., dar și ai asociațiilor patronale și profesionale (Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România, Camera de Comerț și Industrie Cluj, Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj etc.)

În cadrul evenimentului, oficialii EximBank au subliniat faptul că banca este pregătită să răspundă nevoilor mediului de afaceri și dispune de instrumente financiare viabile pe care le poate particulariza după profilul fiecărei companii.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Banca deține o rețea de 13 unități, iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.