Gabriela Firea a efectuat o vizită oficială în Israel, la invitaţia celor doi oficiali. În timpul discuţiilor cu aceştia, primarul Bucureştiului şi-a exprimat dorinţa de a colabora în mai multe domenii, precum sănătate, situaţii de urgenţă, turism, asistenţă socială pentru vârstnici, construcţia de locuinţe, start-up-uri, sprijinirea investitorilor români şi israelieni. 

"Suntem foarte interesaţi de încheierea unui parteneriat în domeniul sănătăţii. Acest parteneriat ar putea însemna preluarea de bune practici, stagii de perfecţionare pentru medicii români, schimburi de experienţă. La începutul acestui an am vizitat Israelul, însoţindu-l pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, şi am avut întrevederi inclusiv cu ministrul Sănătăţii", a declarat Firea la discuţiile cu omologii israelieni. 

Ea a precizat că PMB are în subordine 19 spitale. "La propunerea mea, din luna septembrie, Consiliul General a aprobat realizarea celui mai ambiţios program de investiţii realizat vreodată de capitala României: peste 30 de milioane de euro au fost alocaţi pentru bugetul Administraţiei Spitalelor. Aceşti bani sunt destinaţi cumpărării de echipamente performante, care să asigure pentru pacienţii români cele mai moderne tratamente"', a afirmat Firea. 

Primarul Bucureştiului şi-a exprimat interesul şi pentru colaborarea în domeniul pediatric. "Chiar din timpul campaniei electorale am aflat de situaţia concretă în care se află două spitale foarte importante din Bucureşti, ale căror lucrări de construcţie sau reabilitare trenau de foarte mult timp. M-am interesat săptămânal de situaţia lucrărilor la aceste spitale, am avut numeroase întâlniri cu toate părţile implicate – constructori, consultanţi. Datorită acestor eforturi, la finalul acestui an vor fi finalizate lucrările la Spitalul Gomoiu, care va fi cel mai mare şi mai modern spital de pediatrie din România. De asemenea, sper că şi Spitalul Foişor de ortopedie să fie finalizat în cel mai scurt timp posibil", a spus Gabriela Firea, care a prezentat şi proiectul Spitalului Regional. 

La rândul său, Ron Huldai i-a transmis Gabrielei Firea că Tel Aviv poate împărtăşi Bucureştiului informaţii despre sistemul de sănătate israelian. "Ştim că medicii români sunt extrem de bine pregătiţi şi astfel schimbul de experienţă pe care ni-l propuneţi nu poate fi decât un câştig pentru ambele părţi", a precizat Ron Huldai. 

Cei doi oficiali au discutat şi despre colaborarea în gestionarea situaţiilor de urgenţă, Firea prezentându-i lui Ron Huldai date despre Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă al PMB. "Pentru construirea şi dotarea sa cu echipamente IT şi de comunicaţii, Primăria Municipiului Bucureşti a investit aproape 30 milioane euro", a spus Firea. 

Ea a reamintit că CGMB a aprobat înfiinţarea a 13 noi staţii de pompieri, astfel încât să se realizeze o mai bună acoperire a oraşului şi reducerea timpilor de intervenţie. (Sursa: Agerpres)