Anunțul a fost făcut marți, cauza fiind ”datorii neachitate” în valoarea de 400.000 de euro. De altfel, omul de afaceri a spus că nu a fost niciodată implicat în acţionariatul sau managementul Fly România.

Clienții care cumpărat bilete şi au făcut rezervări prin intermediul Fly România au început să aibă probleme încă de acum câteva săptămâni, mai multe curse către Tulcea, Timişoara sau Bergamo fiind anulate. Practic, în luna iunie, au fost anulate 88 din cele 138 de zboruri regulate programate, pe motiv că nu s-au rezervat suficiente locuri pentru aceste curse. De cealaltă parte, Fly România a anunţat, într-un comunicat de presă, că zborurile au fost anulate din cauza unor motive operaţionale, procesatorul blocând plăţile fără preaviz. În acest context, pasagerii afectaţi își vor primi banii înapoi.

"Toate aceste modificări au fost cauzate de motive operaţionale, independente de voinţa companiei şi în ciuda eforturilor depuse în mod susţinut.Motivul anulării curselor este de ordin operaţional, procesatorul de plăţi a blocat plăţile către Fly România, fără preaviz, motivând o evaluare de risc nejustificată bazată pe gradul de încărcare a curselor. Lipsa fondurilor a dus la imposibilitatea operării curselor, generând o scădere imediată a încrederii pasagerilor şi respectiv a încetării vânzărilor", informează comunicatul operatorului aerian.