Ovidiu Burdușa dinaminează Congresul PNL: Cine nu votează cu Orban, nu există

Ovidiu Burdușa a postat pe rețeaua de socializare un mesaj cu privire la Congresul PNL din 25 septembrie. Acesta spune că cine nu votează cu Ludovic Orban, nu participă la evenimentul de la finalul lunii.

”Festivalul democrației sau Festivalul Bachus?
Așa cum vă anunțam pe 25 Iulie, imediat după ședința de constituire a noului Birou Politic PNL Diaspora de la Milano, festivalul democrației adus in discuție de domnul Ludovic Orban nu este decât un spectacol grotesc de eliminare a concurenței politice.
Principiul ,,Bădălăilor diasporei,, așa cum i-am numit, este unul simplu, același pe care l-am trăit toamna trecută când in mare taină au bătut in cuie doar între ei, listele la alegerile parlamentare.Ești activ, reprezinți un pericol!

Cine nu votează Ludovic Orban, NU EXISTĂ, deci nu participă la congresul din 25 Septembrie! Nu contează dacă ești sau nu din diaspora, dacă in ultimii ani ai adus puncte politice organizației mamă. NU!! Contează doar să pui ștampila unde vor cei doi parlamentari PNL de diaspora!Și ca să se asigure că o pun bine, ștampila, căci despre ea este vorba, calcă in picioare toate principiile liberale.”, notează acesta.

36 de voturi per fiecare parlamentar liberal de diaspora

Acesta a mai spun că dacă 72 de liberali din diaspora vor participa la congres, atunci vor exista 36 de voturi pe cap de parlamentar PNL din diaspora.

”Haideți să facem un calcul simplu, dacă vom avea 72 de participanți din partea PNL Diaspora la congres, fiecare parlamentar liberal de diaspora va pune in urnă câte 36 de voturi!

Frumos, nu-i așa? Le recomand domnilor parlamentari să le pună dânșii direct in urne și să-i scutească pe unii colegi de un drum lung până la București. Deși am fost consilier județean (aproape 4 ani) si secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni (14 luni) să nu fiu pe lista la congres este clar dovada faptului că aceasta ,,selecție,, are cu totul alte ,,principii”, notează acesta.

Cine a mai rămas în afara listei

Ovidiu Burdușa a subliniat că în afara listei au rămas și oameni cu experiență politică de 10 – 12 ani în partid, la fel și președinții de filială care au fost aleși în urma votului. În locul acestora au fost puși cei care au pierdut alegerile.

”Principii pe care nu doream să le văd și să le trăiesc pe pielea mea in diaspora. Și asta nu e tot: au rămas in afara listei foști prim-vicepreședinți, oameni cu experiență politică de 10 și 12 ani in partid, au rămas in afara listei președinți de filială (Franța și Belgia) aleși in urma votului din această vară și au fost puși in locul lor pierzătorii acelor alegeri!

Strigător la cer! Rămân la ideea că am avut o campanie internă prea lungă, după 4 luni de bătălii interne avem toate șansele să ne despărțim de colegii care au jucat la rupere încă de anul trecut din luna August. Știau ei ce va urma! Însă cred că nu și-au făcut corect toate calculele politice. Mulți dintre ei nici măcar nu-și dau seama ce au făcut!”, mai notează acesta.

”E treaba lor”

În încheiere, Ovidiu Burdușa spune că soarta PNL nu poate fi decisă de oameni care au ajuns recent în partid și care nu cunosc foarte bine fenomenul politic. Acesta a mai spus că după 25 septembrie ”vom avea nevoie de multe leacuri antimahmureală care fac minuni după câteva luni de război intern”.

”E treaba lor, dar soarta PNL nu poate fi decisă de oameni care au ajuns de câteva luni in partid și care nu cunosc foarte bine fenomenul politic. Oricum, cert este un lucru, după 25 Septembrie vom avea nevoie de multe leacuri antimahmureală care fac minuni după câteva luni de război intern.

P.S.: rușinică domnilor parlamentari liberali de diaspora! Este ca și cum ai elimina de la mondiale Argentina sau Brazilia după ce au câștigat grupa de calificare! Nu-i nimic, anul acesta privim la televizor congresul liberal.”, este mesajul postat de către Ovidiu Burdușa.