În urma achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România va ajunge la aproximativ 2%, iar banca rezultată în urma fuziunii va urca pe locul 13 în clasamentul băncilor prezente în România.

"Obiectivul nostru strategic este de a ne extinde cota de piaţă în ţările în care suntem prezenţi. România a fost întotdeauna o piaţă importantă pentru noi. De la intrarea noastră pe piaţa locală, în urmă cu peste zece ani, am crescut organic. Această achiziţie se încadrează foarte bine în strategia noastră de creştere şi ne consolidează poziţia pe piaţa locală, drept unul dintre cel mai stabile grupuri financiare din regiune, cu o capitalizare foarte solidă şi o lichiditate remarcabilă", a declarat László Wolf, deputy CEO al OTP Bank.

Potrivit comunicatului, Millennium Bank România are aproximativ 80 de mii de clienţi. Reţeaua sa cuprinde 56 de unităţi şi 58 de ATM-uri, cu o concentrare ridicată în Bucureşti. Ca urmare a achiziţiei, OTP Bank România va avea aproximativ 400 de mii de clienţi şi o reţea de 140 de sucursale şi 180 de ATM-uri.

"Odată cu finalizarea achiziţiei, OTP Bank România va demara un proces firesc de integrare. (…) Ne aşteptăm ca procesul de integrare să fie finalizat în decurs de 1 an", se informează comunicatul citat.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: