Conform statisticilor EFAMA, vânzările nete de fonduri diversificate (multi-asset funds) au însumat 246 miliarde euro în ultimul an. Potrivit oficialilor OTP Asset Management România, în fiecare lună în perioada septembrie 2014-septembrie 2015, fondurile diversificate au cunoscut vânzări nete în ficare lună, iar peste 50% din vânzările nete de fonduri de investiţii la nivel european au fost îndreptate către forndurile diversificate. 

„Cele două fonduri de investiţii reprezintă o oportunitate importantă de plasare a capitalului, în condiţiile creşterii apetitului investitorilor pentru soluţiile financiare care oferă randamente superioare produselor de economisire clasice”, explică Dan Popovici, director general al OTP Asset Management România.

Potrivit spuselor lui Dan Popovici, OTP Global Mix este un fond diversificat flexibil de investiţii, denominat în lei, cu alocare diversificată a activelor, în vederea dispersiei riscului şi maximizării randamentelor, iar cel de-al doilea fond, OTP Euro Premium Return este denominat în euro, cu strategii de Absolute-Return, care permite eficientizarea investiţiilor prin maximizarea raportului între risc şi randament.

OTP Asset Management este unul dintre principalii administratori de fonduri din România, după active. Primii trei jucători au 99% din piaţa depozitării de active, iar BRD ocupă primul loc cu active în depozitare de 24 miliarde lei, adică cu 60% din piaţă.

În prezent, OTP Asset Management deservește peste 6.800 de investitori, din segmentul de retail și clienți persoane juridice, în șase fonduri de investiții.

Conform celor mai recente date auditate (31.12.2014), compania a înregistrat o cifră de afaceri de 5, 2 milioane lei şi un profit de un milion de lei.