Vânzările au scăzut în trimestrul trei din 2013 cu 5,1%, la 1,040 miliarde de euro (1,41 miliarde de dolari), a anunţat OTE, cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est.

“Am obţinut o altă serie de rezultate solide în trimestrul trei, înregistrând cea mai redusă scădere a veniturilor de la începutul reducerii tarifelor de interconectare sau de terminare a apelurilor în altă reţea (Mobile Termination Rates, MTR)”, a declarat şeful OTE, Michael Tsamaz.

Profitul net a urcat cu 149%, la 252,6 milioane de euro, datorită vânzării diviziei din Bulgaria, Globul, ceea ce a permis OTE să-şi reducă datoria netă cu 42% de la începutul acestui an.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom.

Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).AGERPRES