227-56361-oskar3.jpgGrupul Renault, pentru că a inau­gurat, în perime­trul comunei Oarja, cel mai mare centru de distribuţie de care dispune în afara Franţei. Potrivit declaraţiilor lui Jaques Daniel, vicepreşedinte în cadrul Renault, responsabil de piese de schimb şi accesorii, investiţia în echipamentele noului centru a fost de 3,5 mil. euro. Construcţia, care se desfăşoară pe o suprafaţă totală de 6,5 hectare, stochează peste 70.000 de tipuri de piese, aici lucrând 160 de salariaţi. Centrul va asigura alimentarea cu piese de schimb de origine a reţelei comerciale Dacia, Renault şi Nissan din România, precum şi a reţelelor Dacia din alte 33 de ţări.

227-56362-oskar2.jpgProcter & Gamble, pentru că va inaugura, în localitatea prahoveană Urlaţi, în data de 29 septembrie, prima sa investiţie greenfield din România, o fabrică de şampoane şi produse de îngrijire a părului. Investiţia, începută în februarie 2009, va depăşi, în final, 100 de milioane de dolari. În momentul anunţării deciziei de a selecta localitatea Urlaţi pentru amplasarea noului centru, P&G estima că aici vor fi create, în prima fază, peste 300 de locuri de muncă. Procter & Gamble este prezent în România din 1992. În 1995, a achiziţionat o fabrică de detergenţi şi înăl­bitori la Timişoara.

227-56363-oskar1.jpgValentin Ionescu, pentru că a fost numit în funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), atribuţie pe care o va prelua începând cu data de 27 septembrie. Ionescu o înlocuieşte pe Anca Dumitru, care va activa în continuare în cadrul conducerii executive a BVB. Valentin Ionescu, 38 ani, a cărui carieră profesională este legată de 15 ani de BVB, aduce experienţa acumulată pe bursele din Praga şi Viena, dobândită în cadrul unor cunoscute instituţii financiare, din domeniul băncilor de investiţii şi al societăţilor de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena şi Wood & Company Financial Services a.s. Praga. Este absolvent al ASE Bucureşti, Facultatea de Comerţ şi deţine o diplomă de MBA eliberată de CNAM Paris şi de ASE.