"Misiunea de monitorizare s-a deplasat în oraşele din est, pentru a colecta informaţii, pentru a asculta problemele populaţiei locale şi pentru a le explica rolul OSCE şi participarea altor state la activităţile acestei organizaţii, inclusiv a Rusiei şi Ucrainei" – se arată într-un comunicat remis de OSCE.

Misiunea de monitorizare a vizitat oraşul Slaviansk din regiunea Doneţk, după anunţul Ministerului de Interne al Ucrainei, potrivit căruia urmează să fie lansată operaţiunea de eliberare a clădirii comisariatului local de poliţie. Membrii misiunii OSCE susţin că la intrarea în oraş, unde au fost amplasate puncte de control, au fost întâmpinaţi de persoane înarmate.

"În Doneţk, deşi numărul de baricade şi corturi de pe teritoriul Administraţiei Regionale şi din Piaţa Lenin nu a crescut, misiunea de monitorizare a OSCE consideră că situaţia s-ar putea deteriora" – se menţionează în comunicat. Experţii OSCE mai subliniază că situaţia rămâne tensionată în Harkiv şi în Luhansk, unde au loc proteste cu participarea mai multor mii de activişti proruşi.

Sursa: RADOR