Tensiunile escaladează în strâmtoarea Ormuz, pe măsură ce oficialii americani fac declarații despre doborârea altei drone iraniene. Astfel, un responsabil american a declarat marți că o navă a marinei SUA s-ar putea să fi doborât săptămâna trecută o a doua dronă iraniană.

Deși armata americană nu a emis o confirmare definitivă în acest sens, SUA consideră că au doborât o a doua dronă iraniană la 18 iulie în strâmtoarea Ormuz, aşa cum a declarat comandantului forţelor americane în Orientul Mijlociu, preluat de presa internațională.

”Ca întotdeauna a fost o situaţie tactică complexă. Noi credem că două drone au fost ţintite cu succes”, a afirmat generalul Kenneth McKenzie într-un interviu acordat din Siria pentru canalul CBS. ”Suntem siguri că am distrus o dronă, este posibil să o fi distrus şi pe o a doua”, a adăugat el.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joia trecută că o navă americană, USS Boxer, a distrus deasupra strâmtorii Ormuz o dronă iraniană care se apropiase periculos de mult de vasul SUA, fapt dezminţit de Teheran, care a calificat acest anunţ drept ”ameninţări delirante şi fără fundament”.