Într-un interviu acordat în aecastă dimineaţă la Realitatea FM, Traian Băsescu a dezvăluit faptul că o serie de personalităţi publice au încercat să-l convingă pe preşedinte să intervină în soluţionarea unor dosare.

Astfel, Băsescu a afirmat că Adrian Năstase a încercat să-l convingă pe Băsescu să intervină într-un dosar care se afla în discuţie la începutul mandatului, iar Ludovic Orban a venit să-l roage să-i rezolve dosarul în urma implicării unui accident rutier în urmă cu doi ani. Preşedintele a spus că fostul ministru al Transporturilor era interesat mai ales dacă se aflau camere de supraveghere în zona Palatului Cotroceni care ar fi putut surprinde momentul.

Băsescu a ţinut să precizeze că în cazul în care Orban va nega această informaţie, are probe care să dovedească acest lucru.

Ludovic Orban a fost implicat într-un accident rutier în luna decembrie 2007, în urma căruia a fost acuzat că a lovit un copil.Fostul ministru a negat.

Băsescu a afirmat că face aceste declaraţii acum, în campanie electorală, pentru că, înainte „nu l-a întrebat nimeni”.

UPDATE Orban: Băsescu minte

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că preşedintele Traian Băsescu minte atunci când spune că el i-a cerut şefului statului să intervină pentru dosarul privind accidentul de lângă Cotroceni, menţionând că preşedintele încearcă să creeze subiecte false.

„Traian Băsescu minte. Încearcă să creeze subiecte false, pentru ca opinia publică să comenteze declaraţiile sale”, a susţinut Ludovic Orban.