Premierul Ludovic Orban a decalrat că parlamentarii excluși din PSD nu au ușa deschisă la PNL. În același timp, acesta a adăugat că i se pare absurde excluderile făcute de social democrați, în contextul în care o parte parlamentari erau fie bolnavi, fie aveau o serie de probleme personale.

În opinia lui Orban, această situație este doar rezultatul faptului că ”au nervii întinși la maxim”.

”Nu știu despre cine este vorba! Decizia de înscriere în PNL este altceva, oricum nu reușeau să facă cvorumul nici cu cei 5 parlamentari. Oricum, am înțeles că 3 dintre ei erau bolnavi, cum este cazul doamnei Carmen Dan, care o are pe mama sa bolnavă.

Acum, să nu permiți parlamentarilor nici să se îmbolnăvească înseamnă că au nervii întinși la maxim.”, a spus Ludovic Orban.

PSD-ul se ridică după moțiunea de cenzură

PSD-ul nu este descurajat de eșecul moțiunii de cenzură. Social demorații susțin că acum președintele Klaus Iohannis, dar și Guvernul au majoritatea în Parlement și nu vor mai putea învinovăți niciodată PSD-ul.

În opinia social democraților, liberalii vor fi nevoiți să răspundă singuri pentru evoluția pandemiei și pentru viitorul întregii țări.

”Iohannis și PNL au majoritatea în Parlament și nu mai pot da vina pe PSD: ei răspund de mersul pandemiei, de soarta educației și viitorul economiei!

PNL controlează Parlamentul printr-o alianță cu USR, PMP, UDMR și grupul minorităților naționale. Au toată puterea în stat și nu se mai ascund ca până acum.

Dar tot ce reușesc să producă este doar haos!

Pandemia nu dă semne că scade în intensitate, dimpotrivă – se înregistrează săptămânal noi recorduri absolute ale deceselor;

Începerea școlii se transformă într-un fiasco national, nici profesorii, nici copiii și părinții nu știu nimic sigur – în afară de faptul că nu vor avea tablete;

Economia este condamnată să se ajute singură, Guvernul PNL nu este capabil să ajute firmele locale – ci doar pe cele liberale!

Iohannis nu-i mai poate minți în continuare pe români: PNL are toată puterea în mână – Parlament, Guvern, Președinție!”, arată cei de la PSD.