Pandemia de coronavirus a făcut prăpăd în țara noastră. Peste o mie de români sunt deja infectați cu coronavirus, iar 18 persoane și-au pierdut viața. În tot acest timp, prețurile la unele produse, în special la alimente, au explodat.

Nu se vor plafona prețurile la alimente

Deși chiar europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a cerut plafonarea prețurilor la alimente, Ludovic Orban nu este de acord. În ședința de Guvern, premierul a spus că este greu de instituit un mecanism de plafonare a prețurilor alimentelor de la raft.

Cererea a explodat pe piața, din cauza panicii din societate. Orban a mai spus că proiectele de lege depuse în Parlament privind plafonarea prețurilor vor conduce la penurie.

„E greu de instituit un mecanism de plafonare. Daca nu si imposibil! Acum a explodat cererea având in vederea oferta. Oferta e redusa. Și asta din cauza unei panici instituite artificial de fake news-uri. Solutia cea mai buna e de a creste productia. Sa asigurăm o ofertă crescută care să fie aproape de cerere.

Ce se vrea prin anumite proiecte din Parlament ne va conduce la penurie”, a spus Ludovic Orban.

Mai mult, premierul a anunțat că i-a cerut președintelui Consiliului Concurenței să facă o evaluare a prețurilor produselor de pe piață.

„Sunt produse deficitare, cel putin la carnea de proc, unde producem 30% din consum, asta se datorează si pestei porcine africane, si mai puțin la alte produse. Agricultura și industria alimentara functionează”, a spus și ministrul Agriculturii, în ședința de Guvern.