Părerea lui Băsescu despre cele 25 de OUG-uri

„N-are nimic de-a face cu democrația. Nici eu nu mi-am permis să spun să se dea mai mult de o ordonanță pe ședință. Nu (n.r. – nu mai are ce căuta în politică), este clar că, azi noapte, de unde l-am apreciat că a reușit să-și facă majoritate, să negocieze, și-a dat măsura valorii lui ca om politic. Nu poți să dai 22 de OUG într-o ședință, este inadmisibil”, a transmis Traian Băsescu, potrivit b1.ro

Despre demiterea lui Orban

„Asta e viața. Eu am un singur punct care mă face să-l suspectez și pe Orban, nu numai pe Iohannis. Faptul că a emis OUG și l-a făcut pe Ponta partid, ca și cum ar fi participat la alegeri, i-a dat subvenție. Dintr-o dată, Ponta se sucește. Păi nu poți după ce ți-a făcut serviciul acesta să te sucești. Ludovic Orban a emis OUG și a trecut Pro România în rândul partidelor subvenționate, deși nu a participat la alegeri. Ei, iar Ponta, ca mulțumire pentru acest gest, care n-are nimic comun cu democrația, făcut de Ludovic Orban, astăzi se sucește, pentru că aseară încă spunea că nu votează moțiunea”, a adăugat Băsescu.

Atmosfera de la Bruxelles

„Și astăzi am făcut trei declarații în care spuneam că nu va trece (n.r. – moțiunea de cenzură), pentru că asta e logica politică. Numai niște oameni iresponsabili bagă țara într-o perioadă de instabiliate, o perioadă în care ce se întâmplă? Probabil nu sunt familiarizați cu atmosfera de la Bruxelles. Se discută bugetul. Fiecare ministru trebuie să meargă la comisarul lui, să argumenteze, să se pregătească pentru că bugetul, pe fondul lui, îl va prezenta Comisia Europeană”, a declarat acesta Băsescu în emisiunea „Se întâmplă acum!”.