Vicepreşedintele pentru Afaceri Guvernamentale al Ford Europa, Andrew McCall, a declarat vineri, la fabrica din Craiova, că îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi feroviare în zonă ar fi benefică nu doar pentru activitatea companiei, care îşi va derula mai uşor activitatea de aducere de componente şi livrarea de autovehicule, ci ar contribui şi la dezvoltarea viitoare a regiunii şi ar aduce beneficii întregii ţări.

Premierul Ludovic Orban s-a aflat vineri într-o vizită la fabrica Ford de la Craiova.

“Vizita de astăzi ne-a permis să prezentăm domnului prim-ministru şi echipei sale planurile actualizate de business şi desigur, să discutăm despre câteva dintre subiectele cheie pentru operaţiunile noastre la Craiova. Odată cu volumele de producţie aflate acum în creştere, este esenţial să aducem componente şi să livrăm vehicule în mod eficient. Aşadar, nu este surprinzător faptul că principalul subiect pe care l-am discutat a fost infrastructura şi progresele înregistrate privind transportul rutier şi feroviar. Pentru Ford, cele două proiecte rutiere de interes sunt, desigur, Drumul Express Craiova-Piteşti şi Autostrada Sibiu-Piteşti. Este bine să vedem că s-au început lucrările la şoselele de centură Slatina şi Balş, dar cu toţii ştim că mai este mult de lucru. Şi am discutat cu domnul prim-ministru despre importanţa finalizării la termen a acestor proiecte. Dar îmbunătăţirile rutiere sunt doar un element al tabloului general, căile ferate fiind, de asemenea, deosebit de importante, şi aici aş dori să subliniez necesitatea reabilitării rapide a legăturilor feroviare. Acestea sunt schimbări necesare nu numai pentru Ford, ci şi pentru întreaga bază de furnizori situaţi în partea de sud a României…Şi ştim că implementarea tuturor acestor proiecte ar sprijini dezvoltarea viitoare a regiunii şi ar aduce beneficii întregii ţări”, a spus vicepreşedintele Ford Europa.

Ford și-a îndeplinit toate angajamentele asumate

Acesta a subliniat că în urmă cu aproape 12 ani, Ford şi-a asumat un angajament puternic faţă de România, anunţând o investiţie de 675 de milioane de euro la uzina de producţie din Craiova, iar acum, odată cu creşterea producţiei noului model Puma alături de investiţiile deja făcute pentru EcoSport, poate spune că Ford şi-a îndeplinit angajamentele pe care şi le-a asumat cu ani în urmă.

“Începând cu 2008, investiţiile Ford în fabrica de la Craiova s-au dublat, ajungând la aproape 1,5 miliarde de euro şi au fost create peste 3.400 de noi locuri de muncă aici în ultimii trei ani. În acest timp, am apreciat dialogul deschis şi susţinerea de care ne-am bucurat din partea administraţiilor – atât la nivel naţional, cât şi local – şi ne dorim ca această colaborare pozitivă să continue. (…) Istoria Ford în România datează din anii 1930… Ne preţuim moştenirea şi dorim să ne continuăm drumul având la bază aceste rădăcini puternice. Totodată, vrem să realizăm lucruri minunate pentru angajaţii noştri din Craiova şi pentru întreaga industrie auto românească”, a mai afirmat Andrew McCall.