Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri cu liderii grupurilor parlamentare pentru susţinerea proiectului ce vizează alegerea primarilor în două tururi. Acesta a declarat că există o majoritatea în Camera Deputaţilor pentru susţinerea acestui proiect și trebuie introdus pe agenda Plenului şi adoptat, relatează news.ro.

„Eu vă spun că am constatat că există o majoritatea în Camera Deputaţilor pentru susţinerea acestui proiect, totul e să ne mobilizăm şi să reuşim să introducem pe ordinea de zi a Plenului pentru că, dacă suntem mobilizaţi, deţinem voturile necesare pentru a putea asigura reuşita acestui demers”, a declarat Ludovic Orban, întrebat despre alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

În ceea ce privește susținerea PRO România, Premierul a precizat că Victor Ponta va sprijini demersul.

„Domnul Ponta a spus că sprijină, atât modificarea legii care vizează alegerea primarilor şi anume susţine alegerea primarilor cu 50% plus unu dintre votanţi în două tururi şi, de asemenea, susţine şi proiectul de lege de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene de către consilierii judeţeni”, a mai spus Orban.