Ludovic Orban nu mai are viață lungă la Palatul Victoria. Va fi dat afară în scurt timp. S-a format deja o coaliție serioasă împotriva șefului Executivului.

Ludovic Orban e terminat

PSD, ProRomânia și ALDE pregătesc deja o moțiune de cenzură pentru a-l da afară de la Guvern pe Ludovic Orban. Ar fi o a doua moțiune care ar trece în doar câteva luni. Înaintea debutului pandemiei de coronavirus, Executivul Orban a mai picat o dată în Parlament.

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus în plenul Parlamentului, că se ia în calcul înlăturarea Guvernului Orban printr-o moțiune de cenzură. L-a acest demers s-a alăturat și liderul ProRomânia, Victor Ponta. Fostul premier spune că un asemenea demers ar fi cel mai bun lucru pentru România.

„Eu cred că ar fi cel mai bun lucru, ar da un impuls nou. Așa cum nu eu am votat reînvestirea Guvernului Orban, așa cred și acum. România ar avea nevoie de un guvern de uniune națională. Domnul Orban este preocupat de scorul PNL în alegeri.

România ar avea nevoie de o repornire politică. Dacă nu, vom rămâne într0-un scandal, în care cei cu venituri mici vor avea de suferit, ca și firmele mici de altfel. Eu aș vota oricând înlocuirea acestui guvern”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Mai mult, președintele Pro România a acuzat PSD că votează tot ce îi pune în față PNL.