Cu ce problemă se confruntă România în lupta cu coronavirus

”Problema cea mai mare este asigurarea chiturilor de testare. Epidemiologii au spus foarte clar. Nu exista teste rapide. Diagnosticarea se face pe PCR.”a declarat în această seară, Ludovic Orban.

”Diagnosticarea trebuie făcută pe aparate speciale nu pe teste rapide. Cele rapide nu pot conferi siguranță. Noi nu putem să eliberăm cu certificat oameni purtători ai virusului. Testarea rapidă duce la erori. Testarea rapidă nu este sigură.”, a mai spus Orban.

Producția internă a fost simplificată

”Am simplicat procedurile la maxim ca să începem producerea de măști în țară și de izolete. Să se facă de către companii românești. Să le punem la dispoziția tuturor medicilor și tuturor angajaților. Am întărit Direcțiile de Sănătate Publică. Numărul de angajați a crescut. Am implicat rezidenți, cadre medicale ca să întărim capacitatea DSP-urilor greu încercate.”, a adăugat premierul.

Vor veni 2.000 de teste

”Am fost informat de UNIFARM ca există un contract și că vom primi 2000 de chit-uri de testare care au capacitatea să testeze 2000 de persoane.”, a declarat Ludovic Orban.