Sunt probleme foarte mari la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus. Nici România nu o duce bine deloc. De miercuri, vom fi izolați la domiciliu în speranța stopării infectărilor cu COVID-19. Premierul Ludovic Orban a anunțat de asemenea primele măsuri.

Ludovic Orban, primele măsuri

Premierul Ludovic Orban, de abia ieșit din izolare, după ce a fost testat negativ cu COVID-19, a anunțat primele măsuri în plină pandemie. “Toate măsurile luate au ca obiectiv reducerea la maxim de infectare a românilor. Sunt măsuri de restrângere a circulației, a deplasării cetățenilor români.

Practic, cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din domiciliu ca să se ducă la muncă, să-și ia mâncare, medicamente și alte produse. Se pot duce la analize medicale urgente și necesită deplasarea până la medicul de familie. De asemenea, se permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie. Vor exista limitări pe parcursul zilei.

Se știe foarte clar că cei mai expuși sunt persoanele în vârstă, pensionarii bunicii. Pentru a-i proteja se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Cei de peste 65 de ani se vor putea deplasa. Le vom asigura serviea aproape exlclusivă în farmacii și pentru a-șu cumăra ce au nevoie de traiul zilnic. “, a anunțat premierul.